sautallerhousecarrermigdia1

“HOUSE CARRER MIGDIA” BY SAU TALLER D’ARQUITECTURA

House Carrer Migdia” designed by Spanish architects “Sau Taller D’Arquitectura” impresses through its very functional but rough aesthetic. Double height spaces and open, continuous rooms allowing light-flooded areas make this terraced house so unique.

The clients of the Barcelona-based architectural practice “Sau Taller D’Arquitectura” approached them with two main requirements which form the character of “House Carrer Migdia”: A house with plenty of natural light and with the possibility of increasing in size through the years.
The architects put all the service facilities and storage areas to the blank walls in order to create an empty space in the middle of the room, a central core so to say, which communicates with the space around it. With these measures they wanted to achieve facades free of programs in order to use the whole facades faced to the street and courtyard-side as a light source.
The roof offers two terraces: The one towards the south-side is protected by vegetal pergola and the other one towards the street is open and works as a solarium.

The architects themselves say: “We have worked with neutral and rough materials: concrete, glass, polycarbonate, maple timber… trying to create a non contaminated space which allows the inhabitants to bring their own colour and personality with the chosen furniture, vegetation, paints, lamps, racks… in a way we are trying to project a daily life support.”

All photographs: © Andres Flajszer. Courtesy of Sau Taller D’Arquitectura.

sautallerhousecarrermigdia2
sautallerhousecarrermigdia4
sautallerhousecarrermigdia5
sautallerhousecarrermigdia6
sautallerhousecarrermigdia7
sautallerhousecarrermigdia8